Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται στα δύσκολα - Παρτιζάνος, «Θεσσαλονικιός» και πολύ... ΠΑΟΚ

Από το ξέσπασμα στη Νεάπολη, στο «θέλω να παίζω εδώ μέχρι να πεθάνω», η σχέση ζωής του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον Δικέφαλο σφυρηλατήθηκε στις χωρίς λάμψη βραδιές, κάνοντας τον Σέρβο παικταρά ακόμη περισσότερο... ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται στα δύσκολα - Παρτιζάνος, «Θεσσαλονικιός» και πολύ... ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC

Οι 200 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα «σήκωναν» κάτι εντυπωσιακό. Μία δήλωση για να μείνει. Τίποτα όμως δεν ήταν προσχεδιασμένο. Άλλωστε όσοι γνωρίζουν καλά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ξέρουν ότι αποφεύγει τις κάμερες και τα μίντια, όπως ο διάολος το λιβάνι. Μιλάει κυρίως γιατί «πρέπει». Και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό «έπρεπε» να πει κάτι για τα κατορθώματά του με τον ΠΑΟΚ. Ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς. Και μέσα σε 3-4 γραμμές τα είπε όλα. 

«Ήθελα να το συνδυάσω με νίκη (σ.σ. τις 200 συμμετοχές). Μακάρι να κάνω όσες περισσότερες γίνεται. Ήθελα να σκοράρω στο παιχνίδι. Παίζω στην ομάδα που αγαπώ και θέλω να συνεχίσω να γράφω ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ. θέλω να παίζω εδώ μέχρι να πεθάνω».

Η καρμική σχέση με τον ΠΑΟΚ, που αδυνατεί και ο ίδιος πολλές φορές να εξηγήσει, «κουβαλά» πίσω της κατορθώματα, συγκινήσεις, στιγμές ευτυχίας και βραδιές χωρίς λάμψη που τον «έδεσαν» μία για πάντα με το άσπρο και το μαύρο. «Κουβαλά» μία ζωή που απολαμβάνει στην Θεσσαλονίκη, εδώ που έχει βρει το λιμάνι του και νιώθει σαν στο σπίτι του. Εδώ που βρήκε ένα καταφύγιο, όταν έψαχνε να πάει κάπου που θα αισθανόταν όμορφα και θα μπορούσε να δείξει τη μεγάλη αξία του. Όλα αυτά τα βρήκε στον ΠΑΟΚ, στην καλύτερη, όπως αποδείχθηκε, και χωρίς δεύτερη σκέψη, επιλογή του.

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Σεπτεμβρίου του 2020 όταν προσγειώθηκε στην καθημερινότητα του Δικεφάλου ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με ελεύθερη μεταγραφή από τη Μπενφίκα...». Το «ελεύθερη» κρατήστε το γιατί πολύ αργότερα ο ΠΑΟΚ το βρήκε μπροστά του. Νόμος της αγοράς. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ως ελεύθερος, όταν και αποχώρησε από τους Λουζιτανούς, θα έφευγε θεωρητικά και χωρίς αντάλλαγμα από τους ασπρόμαυρους, ψάχνοντας ένα καλό συμβόλαιο για εκείνον στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ναι, αλλά όχι! Στις 15 του Σεπτέμβρη, το 2023, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη δεύτερη επέκταση της συνεργασίας του με τον Σέρβο, δημιουργώντας από εκείνα τα «παραμύθια» που απαιτούν μεγάλη φαντασία για να τολμήσεις να τα σκεφτείς... Ακριβώς τρία χρόνια πριν, ο Zile είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Και για την ιστορία, ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει πέρσι για πρωτάθλημα. 

«ΠΑΟΚ, το καλύτερο κλαμπ. Οι καλύτεροι οπαδοί. Η πόλη μου, η Θεσσαλονίκη! Θα μείνω στο σπίτι τουλάχιστον μέχρι το 2027! Πάω για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ». Μία δήλωση που αποδόθηκε στον ενθουσιασμό της στιγμής. Κακώς. Γιατί ο Σέρβος το εννοούσε: 19 γκολ και 14 ασίστ σε 49 συμμετοχές, με ηγετικές εμφανίσεις καθ΄όλη την διάρκεια της μυθικής πρωταθληματικής σεζόν για τον Δικέφαλο, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του στα playoffs.

Απολαμβάνει το «σήμερα», έχοντας υποφέρει πολύ στο χθες. Μία από τις άγνωστες ιστορίες που τον συνοδεύουν στον ΠΑΟΚ, είναι αυτή της 5ης Δεκεμβρίου του 2021. Εκείνο το βράδυ που ο Δικέφαλος δέχθηκε ένα χαστούκι από τον Ιωνικό, στην ήττα των ασπρόμαυρων στη Νέαπολη που τους έφερε στο -13 από την κορυφή. Εκείνο το 3-2 που βύθισε κι άλλο στην εσωστρέφεια την ομάδα του Λουτσέσκου...

Μία ήττα που τον «πόνεσε» πολύ. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που ο Σέρβος, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, δεν κατευθύνθηκε αμέσως στο πούλμαν. Χρειαζόταν καθαρό αέρα, περπατώντας πάνω κάτω, αδιαφορώντας για την εικόνα και τις εντυπώσεις που έδινε. Στο μυαλό του, ο δικός του ΠΑΟΚ δεν νοείται να χάνει έτσι, δεν νοείται να μην παλεύει, δεν νοείται να μην ενοχλείται από τέτοιες ήττες. Κάποιες σκόρπιες λέξεις έβγαιναν από το στόμα του. Θυμός, απογοήτευση, στεναχώρια. Ήταν ενδεχομένως το βράδυ που «γεννήθηκε» ένας ακόμη ηγέτης για τους Θεσσαλονικείς. Εκείνο που επέτρεψε στον εαυτό του να «τσαλακωθεί», δίνοντάς του χρόνο για να τα φτιάξει ξανά όλη από την αρχή, δημιουργώντας τις συνθήκες που τον κάνουν σήμερα να θέλει να... πεθάνει στον ΠΑΟΚ.

- Ο Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε για 200ή φορά με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι στην αναμέτρηση της Κυριακής (15/9) με τον Παναθηναϊκό. 

- Τέσσερα χρόνια πριν, στις 11 Σεπτεμβρίου 2020, είχε κάνει ντεμπούτο με τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0 και από τότε ακολούθησαν 129 αναμετρήσεις για την Super League ώστε να φtάσει τα 130 ματς, στα οποία έχει σκοράρει 31 φορές.

- 'Eχει 24 παρουσίες σε αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος με 4 τέρματα και 46 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 14 τέρματα.

- Οι περισσότερες συμμετοχές του είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετώπισε για 21η φορά, ενώ οι πράσινοι είναι και η ομάδα απέναντι στην οποία έχει τα περισσότερα γκολ (6).

- Ακολουθούν ο Ολυμπιακός και ο Βόλος με τέσσερα τέρματα, ενώ απέναντι στην ΑΕΚ και τον Άρη έχει σημειώσει από τρία.

Διαβάστε ακόμη...